lördag 26 januari 2013

Nio månader senare (nästan...)

näe, ingen väntan på bebis men kanske på blogginlägg?! Jag har inte gett upp på bloggen utan försöker här nu igen!
för er som inte gillar långa inlägg om sånt som hände för ett halvår sen behöver inte bli besvikna, det blir en framtidsspaning också!
Om jag ska försöka förklara min frånvaro så har den kanske mest att göra med att tid och plats har lagts på annat, datorn har legat nerpackad i sin väska och fotona har samlats på hög i kameran, och väntat... den lilla stugan ville fyllas med annat än sladdar och arga utrop över långsamma uppkopplingar och sommarkvällarna var roligare att spendera på verandan eller i trädgårdslandet. Vinterns mörka kvällar har gjort att jag sökt mig hit igen.

Det var maj då jag skrev senast och en händelserik sommar har flutit förbi sen dess, här kommer några smakprov:
Foto: Charlotte Sköld
Härliga dagar på Öland!


Besök och utflykter, Bråbygden tex


Stockholm med kära vänner


Gotland


Vandring på OmbergLietillverkningskurs Sulegång

helt enkelt en bra sommar! (Foton av mig)
andra spännande saker som hände var också vår första skörd, potatisen var jättegod och ärtorna likaså, morötterna och löken trivdes inte riktigt lika bra men det blev en del i alla fall. Verkligen härligt att bara att ha ett land att påta i, och att få egna gurkor och tomater -man vill aldrig köpa från en affär igen! Visst kliar det lite i fingrarna redan, tänk om jag hade en egen trädgård att planera för, beställa fröer, någon ny spännande sort kanske, jag har länge velat pröva dessa! Och så fick jag träffa Lena själv på lieorvstillverkningskursen (långt ord ;)) i somras, härligt möte och mycket trevliga människor och fick några bönpåsar med mig hem som väntar på en passande jord att hamna i! Kursen var här och var jättebra, jag är tyvärr inte färdig med mitt orv men till sommaren ska jag nog kunna vara med ute och slå med min helt egna för första gången, det gör stor skillnad att ha en lie som är anpassad efter sig själv!

Nu har vi flyttat igen, stugan i somras var ju tidsbegränsad, men nu hyr vi en ny liten stuga och på Öland med mittlandsskogen som granne och rådjur som hälsar på lite då och då. Öland är verkligen vackert och vi hoppas kunna bli bofasta här en dag! Jag skrev att jag skulle rapportera från Öland spirar i våras och nu är det snart dags igen ;) Första året kanske inte utbudet är så stort och vi hamnade dessutom på fika hos en kollega så det blev inte så mycket trädgårdstittande men det var trevligt ändå! I år blir det nog lite mer aktiviteter inplanerade tror jag, håll utkik här och kom gärna och hälsa på!

Jag gick en berättarkurs förra våren med berättarfestivalen som som sista moment, jättebra kurs och många härliga möten där också med både berättelser och människor, ser redan fram emot nästa festival, håll utkik här och boka helgen redan nu! Jobbar på att få ihop en berättargrupp här i Kalmar/Öland och hoppas det kan bli något, ska nästa helg på en träff i Växjö för att hålla igång berättarkänslan i mig.

Sommaren handlade ju självklart mycket om jobb också, jobb, jobb, jobb ;). Jobbet är ju lite speciellt just eftersom man får vara ute och se så mycket, både vackra landskap, möten med diverse djur men också uppleva väderomslag, ensamheten i arbetet och inte lika fina marker, betesmarker som växer igen och som inte hinns med, som blir överväxta med ölandstok eller veketåg beroende på var man befinner sig... många mils traskande på alvaret blev det! och som det ser ut nu så jobbar jag med det i sommar igen...
Foto: Mårten Svensson
"Rätt fokus"
Fotot är taget av min kollega Mårten Svensson (mycket duktig fotograf också!) och skildrar på ett bra sätt kontrollsommaren, fokuset låg ofta mycket hellre på smultron eller kossor eller insekter eller nästan vad som helst än att svära över handdatorn som krånglade ;)
Mårten har en hemsida som är jättefin, mycket foton ifrån Öland och på kossor som jag gillar!!

Jag skulle gärna skriva mer om de utflykter vi gjorde (till Stockholm och Birka, Järna och Saltå Kvarn, till Gotland och medeltidsmarknaden, till Omberg och Vadstena med omnejd mm) men de skulle kunna utgöra egna blogginlägg som jag ju borde ha skrivit om då, vi får se om det kan bli något i efterhand, när andan faller på och det inte händer så mycket annat kanske...

Kommande inlägg som jag spånar på: Spår, stigar och kossor -fotografiska utflykter; Natur och andlighet -min resa; Att engagera sig -även när det känns tungt...

Tills vi hörs igen -chokladdrycksvarma, nysnöglittrande, månmagiska hälsningar från ett kallt Öland

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar