onsdag 9 maj 2012

På sånghumör...

"...himlen ler i vårens ljusa kvällar, solen kysser liv i skog och sjö hmhmhmmmmmmm... nanananaaaa..." Älskar våren och försommaren, allt är så vackert och fyllt av nytt liv, dofter, ljus. Jag uppskattar verkligen att få njuta av den så mycket jag kan dels av att bo granne med naturen och av att få jobba i den!
Utbildningen genom jobbet var intensiv och fylld med regler och tankesätt helt nya mot vad jag tidigare lärt mig om naturvård. Men det är samtidigt intressant och jag blir ändå lite imponerad av de som arbetar där och tycker de gör ett väldigt bra jobb under förutsättningarna! Säga vad man vill om EU och deras byråkrati ;)

Fotot är från en skogsmark omlagd till betesmark som var ett av studiebesöken under utbildningen. Det är ju i sig lite ovanligt i dessa dagar det är ju snarare tvärtom. Vi förlorar allt mer av vårt småskaliga odlingslandskap till bostadsområden, skogsproduktion, storskaliga odlingar av monokulturer.


"Sköna maj välkommen, till vår bygd igen... hmmmhmmmm, nananana"
På första maj jobbade jag på öppningspremiären på Äskhults by. Det var underbart väder och lagom mycket folk, jag hade trevligt sällskap med mig och min guidning om odlingstips och odlingen på Äskhult gick bra och var riktigt roligt. Jag kommer verkligen sakna arbetskamraterna och att jobba där i sommar, att få gå barfota, mata grisarna, skvallra vid ljugarbänken ;) och allt annat i skötseln av byn, och alla barn och äventyren vi hittade på!
Hoppas vi ses snart igen, och för er som inte varit där -åk dit!! Det är verkligen en underbar miljö!


...ja just det, vi har blivit med trädgård också! Till den lilla stugan vi hyr över sommaren hör en (ganska) stor trädgård med växthus! Så vi har grävt och sått och planterat och väntar spänt på vår första egna skörd!! Hoppas vi nästa sommar kan ha en egen trädgård att påta i!!

Fotot visar Eggeblomme på groning i köket i stugan...

I helgen är det Öland spirar, en vårvariant av Skördefesten. Trevligt tycker jag att de förlänger säsongen, ska försöka åka på öppen trädgård och trädgårdsmarknad. Rapporterar senare ;)

God odlingslycka!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar