söndag 10 juli 2011

"tiden går fort när man har roligt"...

... ja så är det nog. Jag har nog också prioriterat annat än att blogga ett tag. Men här kommer ett långt inlägg som kompensation =)
Det växer så det knakar på Gunnebo och mycket har hänt och mycket har vi lärt oss. Nu har vi ledigt två veckor och kan reflektera över den första terminen -halva utbildningen har gått!!
De senaste momenten har varit bla:

Häckklippning (en ganska så rejäl sådan också), lindboskeérna i stilträdgården behövde tas in för att få fram gångstigarna bättre. Nu ser det kanske inte så kul ut men nästa år blir det nog jättefint! De olika "rummen" omgärdade av häckarna har olika form och det var bitvis lite knivigt hur vi skulle klippa, man vill ju inte gärna att det bli fel...

Sommarkyndelgallring, Sommarkyndel som visst var ganska känslig och inte skulle sås så djupt hade kommit upp dåligt så vi skulle "kompensationsså" men då vi gallrade bland de som kommit upp visade det sig att vi inte behövde så ändå utan kunde plantera om de små som fanns! Nu hoppas vi på att de växer till sig bra!

Solros- och pumpaplantering, längs muren vid Drivhuset. Det kommer bli oerhört vackert med olika längd och färg på solros och varierande teckning och färg på pumpa och squash! Vi fick en liten utmaning när vi skulle samarbeta med planteringen, antalet plantor, sorter och plantavstånd skulle vara lika på båda sidor men jag tyckte vi löste det ganska bra, vi lärde oss iaf att det inte "bara" är att plantera!!

och sist men inte minst Lieslåtter! Denna gamla och ädla teknik som vi fick lära oss av experten från Hornborga; Mats Rosengren. Det är inte så enkelt som det ser ut och det är mer att tänka på än man tror men det är väldigt kul!! Kolla här om ni vill prova på! Det är flera områden på Gunnebo som ska slås med lie och sedan hässjar vi höet, det blir både vackert och bra för mångfalden!!

Sommaren är också en härlig tid då man får besök! Pappa hälsade på först och förutom Äskhult tog vi en tur ut till Nya Älvsborgs fästning. Både båtresan och den dramatiserade visningen var jättebra och väl värd priset! Vi hade fint väder och strosade runt på ön några timmar, skönt att bara få känna havsluft!
Sedan kom mamma och lillasyster och vi hade en regnig dag på Äskhult, en fin dag på Gunnebo och en regning men kul kväll på Liseberg (med Häckner- trollkarlens återkomst! ;)) Det är så härligt att ha en syster som är i den åldern, vi har så roligt ihop! Timmarna går fort och det är ofta inte en lugn stund.
Snart kommer min vän och jag hoppas på några fina och härliga dagar tillsammans!!

På Äskhult har det hittills gått väldigt bra, jag har haft några intressanta guidningar och mysiga barnaktiviteter och ser fram emot fler! Jag har dessutom fått lite extra ansvar för kålgårdarna vilket ska bli jättekul att få använda mina kunskaper praktiskt!! Apropå Äskhult och lieslåtter är det drop-in på lördag den 16:e med Mats Rosengren och vi bjuder på kaffe och smörgås! Hoppas vi ses!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar