fredag 29 april 2011

Ett hett resmål....

Ja Island låter ju inte så hett direkt och landet visade sig kanske inte från sin bästa sida när jag och min far var där, med starka vindbyar och skurar med regn och hagel men hettan finns allt där -gömd i underjorden! Vi fick ett litet smakprov första dagen med ett litet dopp i Blå Lagunen, underbart blåvitt vatten med svarta vulkanstenar runt där det på vissa ställen kunde vara upp emot 80 grader i vattnet.

Min blogg är inte menad som någon resmålsreklam men jag vill ändå dela med mig av mina upplevelser där. Andra dagen ägnades åt ett bussresepaket till alla de stora resmålen runt Reykjavik kallad "Den Gyllene cirkeln" -med höjdpunkterna Nationalparken Thingvellir, Geysir-området, Gullfoss-vattenfallet, med flera andra stopp. Helt klart en intensiv och intrycksrik dag! Tredje dagen var det Valsafari som gällde med Elding, ett företag som tar mer hänsyn till valarna och miljön. Vi hade tur och såg flera valar, speciellt Vikval men vi såg även dykande havssulor =) Här kan man läsa lite mer om de olika valarna som finns runt Island.
Påskdagen, den fjärde dagen inleddes med ett besök till Reykjaviks största och mest kända kyrka Hallgrimskyrkan, vi stannande inte på hela predikan men det var verkligen stämningsfullt med körsång, orgelmusik och böner på isländska! Plus att jag fick den här underbara bilden! Vi besökte även utställningen 871 +/- 2 spännande och lärorik! Och jag avslutade dagen med bad och bastu på hotellets spa. Helt enkelt en skön, god och händelserik resa! Tack pappa!!

Avslutar med en bild från strandpromenaden precis utanför vårt hotell.... ...undrar vart resan tar oss härnäst -Island vill jag definitivt uppleva igen!
Foton av mig

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar