torsdag 17 mars 2011

Ny utbildning

Det har varit lite tyst på bloggfronten för min del, till huvudsak beror det på att jag börjat en utbildning sedan januari. Den heter Ekobruk och går genom Folkuniversitetet på Gunnebo Slott och Trädgårdar! Platsen att ha en park-och trädgårdsinriktad utbildning på kunde inte vara bättre, den har ekologisk inriktning och en massa spännande kurser som tex Trädgård i vården, Natur- och kulturmiljövård, Naturhänsyn i skogsbruket mfl. Hittills har vi hunnit med kursen Naturbruket och miljön med flera spännande studiebesök -och traktorkörning! samt sniffat på kurserna Trädgårdsodling -gjort en meny för skördefesten, Parkskötsel -röjt sly runt de stora vackra ekarna i landskapet runt Gunnebo och Natur- och kulturmiljövård nu senaste veckan med fagning. Att faga är att räfsa, kratta ihop fjolårslöv och kvistar från de ängar som man senare på sommaren ska slå med lie. På bilden ser man när vi eldar upp "faget" från Orangeriberget.
Nästa vecka är det brukskörning med häst på schemat -ser verkligen fram emot det!

2 kommentarer:

 1. Lycka till på utbildningen, Charlotte! Låter spännande! Här skriver jag om fagning som du kanske läst: http://vildvittransblog.blogspot.com/2010/04/gor-sa-att-blommorna-blommar.html
  Finns något samarbete på din kurs med eminenta Wij Trädgårdar i Ockelbo,där de också har massor av spännande trädgårdskunskap med ekologiskt tänk? /Lisel

  SvaraRadera
 2. Ja ditt inlägg är väldigt fint, som alltid beskriver du så vackert! Så härligt att få ta del av något som gjorts av människor såå länge!

  Jag vet inte om det finns något samarbete men det ska jag absolut ta upp! Just nu är jag väldigt uppe i hästar och skogsbruk men i drivhuset spirar det så snart blir det nog dags för mer trädgårds- och odlingskunskap =)
  Tack för din tanke Lisel, hoppas du har det bra!

  SvaraRadera