måndag 31 januari 2011

Bo på lantgård

Jag och sambon fick i julklapp att få bo på lantgård. Vi ville hitta på något ihop och behövde komma bort från stan lite och så hittade min mamma en gård utanför Alingsås som hade året runt uthyrning som man dessutom kunde ta med sig hunden till. Så åkte vi iväg i helgen och tog med oss Nano med blandade förväntningar. Vi kom fram sent på fredagskvällen så det var mörkt och mötet med paret som sköter uthyrningen blev kort, första natten inte heller så sömnrik på bäddsoffa i det pelletskaminuppvärmda rummet (som för övrigt hade en del ljud för sig, kaminen alltså...) Men desto bättre blev det på lördagen, vi hade ju efterfrågat att få vara med i gårdsskötseln så efter frukosten fick vi vara med att släppa ut hästar, plocka ägg mm på den lilla gården.

Parets ena dotter driver den gården som ligger vid bostaden vi hyrde -Holma, och även hos dem fick vi vara med att hjälpa till. På deras ekologiska (!) gård har dem får- och kalvuppfödning och många av kalvarna är sk fjällras, en äldre utrotningshotad lantras. De har även ett KRAV -godkänt styckeri samt en gårdsbutik. De var väldigt trevliga och vi hade en över förväntan lärorik och belönande helg i härlig lantlig anda. Att bo på lantgård rekommenderas starkt till alla som vill få lite kontakt med djur och natur och få en känsla för hur livet är på landet (i en bekvämligt paketerad form!)

På söndag den 6/2 är det dags för min första guidning för Naturskyddsföreningen i Göteborg, väldigt välkomna är ni På spaning efter strömstare utmed Lärjeån kl 13.00 samling vid hållplats Hjällbo.

Foto av mig samt från jamtli.com

1 kommentar:

  1. Vilken härlig helg ni hade! Och vad kul att du ska guida, lycka till!

    SvaraRadera