måndag 9 augusti 2010

Tusen trädgårdar - Fårens dag

Igår söndag, var det fårens dag på Hammarby. Det firades med fårklippning, ullfärgning och marknad mm. Har lagt upp en video på när fårklipparen Jonas Niklasson från Gotland klipper ett av fåren som betar på Hammarbys ägor, just denna tackan hade aldrig blivit klippt förut. Mycket ull blir det!

Av ullen som man kardar kan man tova härliga föremål eller tvinna till garn som man sedan kan färga. Allt detta fick man se och prova på Hammarby igår!

Vi fick även besök av Linné själv, i Hans Odöös kropp visserligen, han hade även en mycket trevlig visning om sig själv och sitt hus. Precis som Linné så är Hans Odöö en mångsidig man med många strängar på sin lyra, förutom att vara Linné så är han även en duktig författare och fotograf.
Idolbild =)

Nu ser jag fram emot min semester som är om några veckor! Vi kanske ses någonstans i landet =)

2 kommentarer:

  1. Fick du några tips av Linné då, inför sista veckan med Lilla Expedition Linné? Det är kanske nåt vi har gjort fel - skulle vi haft peruker eller nåt? ;)

    SvaraRadera
  2. Nä, att försöka personifiera Linné är nog svårare än man tror. Vi ska nog inte låtsas vara något vi inte är =) Man behöver göra det till något eget! Vi får väl se hur det blir nästa år om man får mer inflytande över genomförandet... Lycka till med expeditionen imorgon!

    SvaraRadera