fredag 4 juni 2010

Rework the World, Leksand 2010

De här tre dagarna i Leksand har varit intensiva, underbara och något jag kommer att bära med mig hela livet. Vår del som naturguider (vi var 75 stycken!!) var att på morgonen den 3:e juni ta med deltagarna ut i naturen för en stund med "mindfulness". Jag ledde 13 deltagare som bodde i stugbyn i Leksand strand och vi gick genom ett naturreservat med stora härliga tallar fram till "vårt" ställe vid stranden där vi hade en sk sinnesövning. Efter det fick deltagarna sitta för sig själva en stund och bara uppleva naturen och lugnet vid Siljan. Efteråt delade vi våra upplevelser och tankar med varandra och det är verkligen härligt att få höra hur uppskattat det var! Deltagarna i min lilla grupp var från alla möjliga hörn av världen; Indien, Egypten, Kenya, Norge bara för att nämna några och det kändes verkligen hedrande att få dela den här upplevelsen med dem och att få ge dem en lugn och avslappnande stund i vår härliga svenska natur!!

Mindfulness innebär att man övar sina sinnen till att vara helt närvarande och i ett tillstånd av vaken avslappning. Jag skulle kunna skriva mycket mer om det här (och det kommer jag säkert göra vid senare tillfälle) men det finns andra som säger det så mycket bättre. John P. Milton tex -lyssna på honom på en inspelning från Tällberg forum om du tycker det här med att vara mer närvarande i livet låter intressant! Naturakademin har bla en onlinekurs i mindfulness men även annan intressant läsning. Här hittar ni en kurs som går i augusti utanför Stockholm som jag kan rekommendera Det är bara några som jag har kommit i kontakt med i samband med detta.

Tack till alla ni som gjort det här möjligt, jag beundrar er som brinner för det här och som verkligen jobbar för att världen ska bli bättre! Rework the World!

Foto av mig, med på fotot är Lars Erik Larsson, Studieförbundet Vuxenskolan och Olov Henriksson (SkogsOla)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar